Харківський історичний музей до свого ювілею зробить безкоштовним вхід

До ювілею відкриється відразу три нові виставки.

Харківський історичний музей відзначатиме 100-річчя, в честь якого відкриють три нові виставки і на кілька днів зроблять безкоштовним вхід для відвідувачів.

Читайте такожУ Харкові відкрили "Зоряне небо" за 18 мільйонів (відео)

Урочиста частина святкування 100-річчя Харківського історичного музею імені М. Сумцова почнеться 21 січня в 12.00 на третьому поверсі. Як повідомили в прес-службі музею, на честь ювілею з 22 по 24 січня відвідувачі зможуть побувати в музеї безкоштовно.

Крім цього, до ювілею відкриється відразу три нові виставки. Експозицію «Слобожани» буде присвячено темі формування культури Харківської області. Також для відвідувачів будуть працювати виставки «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» і «Традиції та просвітництво. До 100-річчя Харківського історичного музею імені М. Сумцова» - про історію установи.

За словами організаторів заходів, багато з експонатів харків'янам покажуть вперше. У музеї також обладнають інтерактивні зони - для спілкування з відвідувачами, передає 057.ua.

Серед інших експонатів виставки, яку можна подивитися 21 січня - подаровані артефакти з унікальних колекцій харківських художників та фотографів, зокрема, обладнання, на якому майстри робили фотографії, які отримали нагороди на виставках в Європі наприкінці XIX століття, і камінні годинники, виготовлені у Франції в другій половині XVIII століття.