Музеї ОАЕ відкрили віртуальні експозиції

Музеї Абу-Дабі, Дубаю і Шарджі запрошують відвідувачів на віртуальні виставки.

В дні загального карантину установи культури на території Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) перенесли свої виставки у віртуальний формат.

Читайте такожЛувр Абу-Дабі запускає віртуальні екскурсійні тури

Так, Лувр Абу-Дабі запрошує відвідувачів ознайомитись з експонатами виставки «Фурусія: Лицарське мистецтво між Сходом і Заходом», де представлені предмети середньовічної лицарської культури ісламського і християнського світів.

Експозиція включає в себе більше 130 артефактів, таких як середньовічні обладунки, предмети, пов'язані з верховою їздою і битвами, а також рукописи, прикрашені кольоровими мініатюрами з зображенням лицарських сцен. В центрі особливої уваги – моральні цінності середньовічних лицарів. Відповідно, доблесть, віра, відданість і честь, можуть розглядатися як основа культурної спільності ісламського Сходу і християнського Заходу, передає russianemirates.com.

За допомогою окулярів віртуальної реальності можна прогулятися залами музею. Крім того, на сайті музею завантажені навчальні матеріали для дітей: їм пропонується самостійно виготовити артефакти і колажі на тему середньовічного лицарства, в тому числі шоломи воїнів або іграшкових коней.

У секції «Мистецтво з дому» (Art From Home) доступний опис понад 150 експонатів з колекції музею – від знаменитої статуї Будди до робіт молодих еміратських художників. У мобільному додатку музею є екскурсії на семи мовах світу, включаючи російську.

З ініціативою створення віртуальної композиції виступив і дубайський центр мистецтв Jameel Arts Centre. На його сайті можна взяти участь в онлайн-заходах, таких як Slow Art Day, музичних фестивалях, насолодитися перформансами та інтерактивними проектами місцевих талантів.

Музей мистецтв Sharjah Art Museum запрошує гостей ознайомитися з віртуальною експозицією, в яку увійшли роботи сучасних арабських митців. Для всіх відвідувачів доступні безкоштовні аудіо-екскурсії.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.