Вулкани, гейзери та льодовики: відомий блогер покаже неймовірну Ісландію (фото)

Туризм

Антон Птушкін в Ісландії скупається в геотермальної річці і прогуляється по пляжу з чорним вулканічним піском.

Цієї неділі, 26 квітня, о 10.45 глядачів каналу «1+1» чекає новий «Великий випуск з Антоном Птушкіним», присвячений Ісландії.

Читайте такожСтаньте на годину машиністом: топ онлайн-поїздок потягом по всьому світу (відео)

Проїхавши всю країну по безкрайнім просторам на двомісному кабріолеті, тревел-документаліст Антон Птушкін покаже глядачам всі неймовірні ландшафти і пейзажі - озера, гори і ліси. Побуває в невеликому містечку, де знімався культовий фільм «Таємне життя Волтера Мітті», потрапить на святкування Дня міста в Рейк'явік і поділиться списком топ-локацій, у яких варто побувати всім мандрівникам.

Пляж чорного піску Вік

Одна з найбільш вражаючих локацій в Ісландії - чорний пляж Вік. Пісок тут дуже схожий на вугільний пил - і це створює враження, що все узбережжя ніби вкрите чорною ікрою. Таке природне диво в Ісландії утворилося в результаті вулканічної діяльності. А пісок сформувався із застиглої лави і попелу.

Льодовик Ватнайокутль

Антон Птушкін в Ісландії покаже ще одне вражаюче уяву природне місце - найбільший льодовик Ватнайокутль. Він займає 10 відсотків території країни, середня товщина льоду в ньому становить 400 метрів, а максимальна - 1000. Льодовик розташований серед гірської місцевості і створює живописне видовище - він ніби розвалюється по горах, а навколо розмістилися зелені луки і пагорби. А серед них з'являються величезні блакитні брили багаторічного льоду.

Льодовикова лагуна

Серед такого гігантського творіння природи Антон Птушкін також покаже льодовикову лагуну. Це величезне озеро, площею 18 квадратних кілометрів, яке утворилася через те, що льодовик поступово тане. Вода з льодовика стікає в лагуну разом з брилами і постійно розширює межі озера.

Геотермальна річка

Фактично по всій території Ісландії розташовані гарячі джерела. Але серед них є і більш цікава локація - геотермальна річка. У той час як на вулиці температура повітря всього 8-9 градусів, вода в річці дуже гаряча. І навіть в таку холодну погоду багато ісландці не втрачають можливості попаритися в теплих водах. Вирішить приєднатися до них і Антон Птушкін. Мандрівник скупається в цьому геотермальному джерелі просто неба і поділиться з глядачами своїми враженнями.

Долина гейзерів

Подорожуючи Ісландією, Антон Птушкін заїде у відому долину гейзерів. У цьому районі розташована ціла система покритих паром водоймищ з гарячою водою. Тут також знаходиться найактивніший гейзер Ісландії - Строкур. Гейзер кожні п'ять-десять хвилин викидає в небо стовп киплячої води висотою в 22 метри. А подивитися на це яскраве видовище приїжджають сотні ісландців і іноземних туристів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.