Чи отримає Україна ракети ATACMS: експерт пояснив, від чого це залежить

За словами Коваленка, поки Білий дім "у роздумах", чи надавати Україні ATACMS.

Конгрес США та Пентагон згодні надати Україні далекобійні ракети ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в інтерв'ю УНІАН.

За його словами, на цей час у ВСУ немає ракетного озброєння, яким з позицій в Запорізькій, Херсонській або Миколаївській області можна було б вдарити по Кримському мосту.

"Вже досить давно ведуться розмови про надання Україні ракет оперативно-тактичного рівня – ті ж ATACMS, наприклад, – які б дозволили ЗСУ завдати подібного роду удар, в незалежності від просування в глиб Херсонської або Запорізької області. Тому що, 300 кілометрів-цілком достатньо для подібного роду удару з нинішніх позицій ЗСУ", – заявив експерт.

Коваленко висловив сподівання, що після останніх масованих ударів Росії по Україні в Білому домі ухвалять важливе рішення надати Україні ракети ATACMS:

"Оскільки ми знаходимося в ситуації, коли можемо надавати досить ефективний вплив на передові підрозділи російських окупантів і їх навколопередові ресурси. І наші партнери прекрасно розуміють, що цей період пройдено, настав період, коли ми повинні чинити тиск на глибокий тил. Чинити тиск на глибокий тил, не маючи в наявності ракетного озброєння, здатного вражати об'єкти на відстані 150 кілометрів і більше, ми не зможемо. Білий дім поки в роздумах. Я все-таки сподіваюся, що в Білому домі після цієї низки терористичних актів з боку Росії буде ухвалене рішення про надання".

Далекобійні ракети ATACMS для України

Нагадаємо, раніше в Офісі президента заявили, що Україна і США ведуть переговори щодо надання далекобійних ракет для HIMARS, і передати їх зможуть вже цього року.

Як зазначив військовий експерт Сергій Грабський, масована ракетна атака по Україні 10 жовтня "закрила" питання з постачанням ракет ATACMS для ЗСУ.

Обозреватель Коваленко заявляв, що Україні потрібні далекобійні ракети ATACMS для знищення військових об'єктів на території Росії,