Розширення складу делегацій у ТКГ: Єрмак пропонує узгодити питання на засіданні 14 травня

Керівник президентського Офісу наголосив на необхідності повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, а також негайного й повного доступу представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста на тимчасово непідконтрольні території.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак пропонує узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні 14 травня.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він заявив під час телефонної розмови з політичними радниками лідерів держав – учасниць «нормандського формату».

«Єрмак запропонував на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися 14 травня, узгодити розширений склад делегацій України, Росії та ОБСЄ відповідно до пропозицій української сторони», - йдеться в повідомленні.

«Високий офіційний статус членів делегацій дасть можливість швидше та ефективніше ухвалювати рішення, виконувати їх і бачити, хто їх не виконує», – зауважив керівник Офісу президента.

Читайте також"Це посилення": Кулеба відреагував на оновлення складу української делегації в ТКГ

Єрмак наголосив на необхідності повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі, а також негайного і повного доступу представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та Міжнародного комітету Червоного Хреста на тимчасово непідконтрольні території.

«Це безпосередньо стосується життя і здоров’я людей, що є найвищим пріоритетом для України», – сказав Єрмак.

«Україна виконує й буде виконувати все, про що домовилися лідери (країн «нормандського формату» - УНІАН) у Парижі. Саме з цією метою ми запропонували новий формат ТКГ», – заявив керівник Офісу президента.

Як повідомляв УНІАН, 5 травня президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Згідно з указом, українську делегацію у ТКГ очолює екс-президент Леонід Кучма, його першим заступником став віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, заступником - голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Олександр Мережко.

Також до переговорів у ТКГ залучені представники міністерств та керівники профільних комітетів парламенту.