В Україні відзначають День сил спецоперацій ЗСУ: гарні привітання

Щороку 29 липня ми вітаємо Сили Спецоперацій ЗСУ з професійним святом.

В Україні сьогодні, 29 липня, відзначають День сил спеціальних операцій Збройних сил.

День сил спецоперацій - дата та історія свята

Свято є щорічним і відзначається з 2016 року. Тодішній президент Петро Порошенко підписав указ "Про День сил спеціальних операцій", встановивши свято "зметою подальшого розвитку національних військових традицій, ураховуючи важливу роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави".

ССО являють собою окремий рід ЗСУ. До його складу входять частини спеціального призначення і підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій. Вони покликані здійснювати діяльність у галузі розвідки, військової підтримки тощо для виконання спецзавдань.

Командувачем Сил спецоперацій ЗСУ наразі є генерал-лейтенант Ігор Луньов.

Привітання з Днем ССО

Українських бійців Сил спецоперацій з професійним святом привітав президент Володимир Зеленський. У тексті вітання він відзначив, що ССО по праву називають військовою елітою України, адже вони професійно виконують найскладніші та найнебезпечніші бойові завдання.

"Про ваші подвиги не говорять відкрито, а ваші обличчя завжди залишаються прихованими, проте ми всі впевнені у високому рівні вашої підготовки, загартованості, незламності духу, сміливості та рішучості. У цей день також хочу згадати захисників-спецпризначенців, які полягли в боях за незалежність і суверенітет нашої держави. Вічна їм пам’ять! Всі ми дякуємо воїнам у сірих беретах за гідне виконання своєї місії із захисту територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України!", - зазначив глава держави.

Відео: Підготовка бійців Сил спеціальних операцій ЗСУ