Не тільки HIMARS з ATACMS: Жданов перерахував, що потрібно ЗСУ для контрнаступу

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України готуються йти у контрнаступ на півдні.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що необхідно Збройним силам України для масштабного контрнаступу, крім гаубиць та РСЗВ HIMARS.

Свою думку з цього приводу він висловив у YouTube.

"Ще потрібна броня, щоб наступати. Це танки, броньовані машини, причому різного типу – як для переміщення окремих груп, так і бронетранспортери, і бойові машини піхоти. Ось що треба. Плюс потрібна авіація і засоби радіоелектронної боротьби, щоб тиснути ППО і РЕБ противника. Потрібні протирадилокаційні ракети – те, що ми почали отримувати. І потрібно озброєння з більшою дальністю стрільби або з більшою дальністю пуску, тому що 70-80 кілометрів – це мінімум, який може забезпечити нам тактичну перевагу", – зазначив він.

За словами Жданова, для переваги на оперативному просторі ЗСУ необхідні ракети типу ATACMS, і не 5-10 штук, а, мінімум, 50-100, щоб наносити масовані ракетні удари.

Крім того, експерт додав, що Україна потребує систем протиракетної оборони (ПРО), які дозволять убезпечити тили ЗСУ та забезпечити безперебійну роботу лінії фронту.

"Нам треба, щоб було кілька поставок дуже великих партій, щоб сформувати бригадні комплекти у складі ЗСУ. А далі партії зброї можуть бути трохи зменшені, щоб заповнювати втрати цього озброєння у ході бойових дій", – резюмував Жданов.

Нагадаємо, Збройні Сили України готуються йти в контрнаступ на півдні, у зв'язку з чим жителів Херсонської та Запорізької областей закликають негайно евакуюватися, зазначила міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вас також можуть зацікавити новини: