"Кожен десятий воює з окупантами", - чеський телеканал розповів про героїзм працівників Запоріжсталі

Працівники Запоріжсталі називають свою нинішню роботу економічним фронтом.

До війни на Запоріжсталі Групи Метінвест працювало понад 10 тисяч людей. Але від початку вторгнення кожен десятий працівник пішов воювати з російськими окупантами. Журналісти чеського телеканалу ČT24 побували на металургійному комбінаті Запоріжсталь, щоб на власні очі побачити, як працює підприємство в умовах війни.

Російське вторгнення значно впливає на українську економіку: деякі підприємства на окупованих або прифронтових територіях припинили свою роботу. Інші пристосовуються до нових умов, намагаючись вижити. 

Металургійний комбінат Запоріжсталь у Запоріжжі працює в умовах нестачі персоналу та ресурсів, а також обмежених експортних маршрутів через блокаду чорноморських портів.

"Металург – це сильна професія, яка тримає економіку на плаву. Навіть невеликий внесок здатен підтримати економіку", – вважає працівник Запоріжсталі В'ячеслав.

Працівники Запоріжсталі називають свою нинішню роботу економічним фронтом. Кожен співробітник працює ще й за своїх колег, які або виїхали на Захід, або приєдналися до армії, від початку вторгнення кожен десятий працівник пішов воювати з російськими окупантами. 

"Ми маємо уникнути гіперінфляції, проблем з економічним розвитком країни. Дуже важливо, щоб такі підприємства, як наше, продовжували працювати", – зауважує генеральний директор Запоріжсталі.