У штабі ООС розповіли, як минув перший місяць перемир'я на Донбасі

За місяць дії нового перемир'я на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

За місяць дії нового режиму припинення вогню на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

Про це йдеться у вечірньому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17:30.

"Сьогодні, 26 серпня, завершується перший місяць, відколи вступив у силу повний і всеосяжний режим припинення вогню. За цей період часу на переважній більшості ділянок відповідальності наших підрозділів обстрілів з боку противника не фіксувалося. Водночас, у смугах відповідальності наших бойових бригад українські військовослужбовці задокументували поодинокі неприцільні постріли, які носили провокативний характер. Внаслідок ворожого вогню в лавах Об’єднаних сил немає бойових втрат і поранень. За місяць на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння", - наголошується в повідомленні.

Також зазначається, що українські військовослужбовці дотримуються режиму припинення вогню, продовжують виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові надати адекватну відсіч у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю.

Читайте такожУ штабі ООС розкрили обставини поранення двох військових на Донбасі

Перемир'я на Донбасі: що було раніше

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня.