Обстріл з артилерії біля ділянки розведення: на Донбасі у вівторок загинув український військовий

Терористи відкрили вогонь з артилерії.

У Луганській області внаслідок ворожого обстрілу 28 квітня загинув український військовослужбовець.

Про це ввечері повідомив прес-центр штабу ООС.

"Незважаючи на поминальні дні, ворог із району житлових кварталів Голубівського застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібрів 152 мм та 122 мм, а також вів вогонь по наших захисниках з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. З напрямку населеного пункту Первомайськ окупанти відкрили вогонь з артилерійської системи калібру 152 мм. Два снаряди розірвалися неподалік ділянки розведення сил та засобів №2 "Золоте", - розповіли у штабі.

Читайте такожМіжнародна кризова група переконана, що послаблення санкцій проти РФ допоможе завершити війну на Донбасі

Внаслідок цих дій терористів боєць ЗСУ зазнав смертельного осколкового поранення.

"Командування об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого воїна і наголошує, що підступні дії окупантів не залишаться безкарними", - йдеться у повідомленні.

"Такі злочинні дії російськими загарбниками здійснюються цілеспрямовано напередодні відеоконференції міністрів закордонних справ країн Нормандського формату. Цілком очевидно, що окупанти мають на меті примусити підрозділи Об’єднаних сил відкривати вогонь у відповідь, щоб у подальшому звинуватити українських військовослужбовців у зриві мирних домовленостей", - вважають у командуванні.

Як повідомляв УНІАН, за минулу добу збройні формування Російської Федерації порушили зобов’язання щодо припинення вогню та дев’ять разів обстріляли позиції Об’єднаних сил.