Розмова Кулеби з Лавровим через ситуацію на Донбасі не відбулася: названо причину

Напередодні глава українського МЗС виступив ініціатором розмови з російським колегою через зрив перемир'я.

Телефонна розмова між главами МЗС України та Росії Дмитром Кулебою і Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі поки що не відбулася.

Про це повідомив Кулеба в ефірі "Свободи слова" на каналі ICTV, пишуть "Новости Донбасса".

Читайте також У "Слузі народу" пояснили, чому Росія пішла на зрив перемир'я на Донбасі (відео)

За словами Кулеби, спочатку реакція МЗС Росії була жвавою, проте в понеділок вранці було отримано повідомлення про відрядження Лаврова до Сирії. Коли відбудеться його розмова з Кулебою - невідомо.

"Вважаю, що коли на сході вбивають українського солдата, то єдина сторона, з якою потрібно говорити - це Російська Федерація. Саме таке доручення мені вчора дав президент - переговорити з Лавровим", - сказав глава українського МЗС.

За його словами, він хоче від Росії пояснень того, що сталося, і відповіді на питання, чи залишиться вона прихильною до перемир'я. Також Кулеба хоче обговорити підготовку до "нормандської зустрічі" глав МЗС.

Саме з майбутніми переговорами глава МЗС пов'язує зрив перемир'я на Донбасі.

Що сталося раніше

  • Протягом доби 6 вересня ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил загострилася: один український військовий загинув, ще один був поранений.
  • Вранці в неділю в районі ООС були виявлені тіла двох військових, які прямували гасити пожежі на Луганщині.
  • У той же день ще двоє військових отримали поранення в результаті підриву на міні автоцистерни Збройних сил України. У понеділок один з них помер.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ініціював термінову розмову з російським колегою Сергієм Лавровим через загострення ситуації на Донбасі.