На одному напрямку підірвано п'ять складів росіян і знищено майже дві ворожі роти - бригадний генерал

На Таврійському напрямку українські військові за добу виконали понад 800 вогневих завдань.

На Таврійському напрямку Силами оборони України підірвано 5 складів боєприпасів і знищено майже 2 роти російських загарбників. 

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський у Telegram. За його словами, на цьому напрямку підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони протягом доби виконали 887 вогневих завдань. 

"Втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти", - повідомив Тарнавський. 

Бригадний генерал зазначив, що знищено та пошкоджено 34 одиниць озброєння і військової техніки. Це - командно-штабна машина, 4 танки, 2 комплекси відеоспостереження "Муром-М", засіб радіоелектронної боротьби "Поле-21", 2 одиниці гармат 2А36 "Гіацинт-Б", зенітно-ракетні комплекси ТОР-М2, 3К37 "БУК", "Стріла-10", безпілотник Supercam, дрон-камікадзе Shahed-136, безпілотник "Орлан-10" тощо. 

"Також було знищено 5 складів з боєприпасами ворога", - додав Тарнавський.

Ситуація на фронті зараз в Україні - що треба знати

Вранці 2 червня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що росіяни продовжують зосереджувати головні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Упродовж минулої доби українські воїни відбили понад 20 атак з боку супротивника.

За останніми даними Генштабу, загальні бойові втрати російських загарбників за понад 15 місяців повномаштабної війни становлять приблизно 208 тис. 910 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: