Байден пообіцяв Україні летальну зброю, якщо він переможе на виборах

За його словами, як президент, він дасть зрозуміти Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України.

Кандидат від Демократичної партії у президенти США Джо Байден обіцяє посприяти Україні в отриманні летальної зброї, якщо він переможе на виборах.

Про це йдеться у його заяві з нагоди Дня Незалежності України.

Читайте такожУ Трампа проілюстрували "хаос і насильство" фотографією з Революції гідності

Як президент, я дам зрозуміти Кремлю, що вони мусять закінчити свою агресію та окупацію України. Адміністрація Байдена-Гарріс переконається, що Україна отримає необхідну економічну та військову підтримку, в тому числі смертоносне озброєння – водночас закликаючи Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху, - сказав він.

Крім того, кандидат у президенти США привітав відвагу та відданість України у намаганні стати в один ряд із демократичними країнами та захистити себе від російської агресії. 

Як співголова групи підтримки України в Сенаті, я гордий підтримати ці зусилля та очолити роботу Сенату з надання додаткової допомоги Україні, – сказав він.

Що відомо про вибори у США

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Крім демократа Байдена, за посаду глави держави буде змагатись ще чинний президент Дональд Трамп. Їх називають основними претендентами на крісло.