Військові показали кадри роботи на фронті FH70 від Естонії (відео)

Військові показали, як FH70 "розносять" техніку окупантів.

Маленька Естонія віддала Збройним силам України весь власний арсенал гаубиць FH70, до останньої гармати. Кореспондент ТСН Андрій Цаплієнко побував на фронті й побачив, як вони працюють.

FH70 - гібрид самохідної артилерійської установки та звичайної гаубиці. Він отримав особливу класифікацію - саморухома гаубиця. 

"Це - реальна бойова позиція, українські артилеристи на наших очах завдають ударів по ворогу. Свого часу гаубиця була створена для того, щоб вигравати контрабатарейну боротьбу в радянських гармат", - пояснюють журналісти.

Лоток автоматично "заганяє" снаряд у ствол, тож темп стрільби у західних гаубиць вищий, ніж у гаубиць окупантів. А щоб її спритно розгортати, конструктори поставили сюди двигун - майже дволітровий, 1,7, дизель, 70 кінських сил.

Гармату не треба затягувати на самісіньку позицію або заштовхувати вручну. Все швидко: знайшов укриття, завів мотор, підрулив джойстиком й заїхав до лісосмуги.

За словами військових, до цієї гаубиці підходять снаряди чотирьох країн. Вона може вразити ціль на відстані до 30 км, залежно від типу снарядів. 

Характеристики FH70

  • Калібр: 155 мм
  • Довжина ствола: 39 калібрів
  • Маса: 9600 кг
  • Розрахунок: 8 осіб
  • Дальність стрільби: 24,7 км (до 30 км – активно-реактивним)

Вас також можуть зацікавити новини: