Ракетний комплекс "Нептун" можуть передати ВСУ через півтора місяці

Через 1,5 року дивізіон ракетних комплексів вже може бути переданий українській армії.

Ракетний комплекс "Нептун" може бути прийнятий на озброєння Збройних Сил України через півтора місяці.

Про це повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром".

"За результатами успішно проведених випробувань, вже через 1,5-2 місяці ракетний комплекс "Нептун" може бути прийнятий на озброєння ЗСУ. Генеральний конструктор - генеральний директор КБ "ЛУЧ" Олег Петрович Коростельов - переконаний, що через 1,5 року дивізіон ракетних комплексів вже може бути переданий українській армії", - сказано в повідомленні.

Читайте такожВ Україні з 2021 року почнуть серійне виробництво ракетної системи "Вільха-М"

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2018 року українські військові успішно випробували вітчизняну нову крилату ракету "Нептун". Ракетний комплекс "Нептун" - комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельної ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів і транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів і берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах, в будь-який час доби і року, при активному вогневому і радіоелектронного протидії супротивника.

До складу комплексу входять командний пункт, пускова установка з транспортно-пусковими контейнерами, транспортно-заряджаюча машина і транспортна машина.