Зеленський розставив нові "акценти" у військовій допомозі Україні: назвав найважливіше

Президент України анонсував, що незабаром Україна зможе сформувати свою "танкову армію".

Президент України Володимир Зеленський анонсував, що незабаром ЗСУ зможуть сформувати свою "танкову коаліцію" та назвав іншу зброю, яка є першочерговою потребою для військових на фронті.

Як відзначив український лідер під час прес-конференції зі своїми латвійським колегою Егілсом Левітсом у Львові, наразі головний пріорітет - це артилерія та снаряди.

"Артилерія – це номер один з того, що нам потрібно. Як системи, так і амуніція, а також снаряди у великій кількості, щоб зупинити Росію. Не стріляти по їхній території, а щоб їх викинути з нашої. Також і літаки. Дефіцит із літаками, потрібно розпочати тренування. Ми проговорили це і маємо підтвердження з боку Великої Британії, Польщі. Сьогодні говорили, що наші партнери з Латвії, і також Литви, і Естонії можуть нам допомогти в тренувальних місіях. Нам потрібні літаки. Просто не говорити і щось там обіцяти, а просто навчати наших хлопців і передавати літаки", - заявив Зеленський.

Також президент упевнений у тому, що Україна незабаром отримає свою танкову армію.

"Ми отримаємо танкову армію. Абсолютно впевнений у цьому. Ми вже бачимо, як наші Збройні сили, наші хлопці навчаються, скоро все буде. Але, водночас, є відповідний дефіцит. Потрібно просто закривати всі ці дірки, ось що може нам допомогти. І вірити в перемогу, як віримо ми. І тоді ми переможемо", - сказав президент.

Зеленський склав США новий "список бажань" для ЗСУ

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський за підсумками своєї зустрічі з головою Комітету Палати представників у закордонних справах Майклом Макколом та американськими конгресменами, які відвідали Київ 21 лютого, пообіцяв через них надати спеціальний "список бажань" США щодо тої зброї, яка першочергово потрібна ЗСУ на фронті. 

В цьому контексті лідер країни порушив питання щодо надання американських винищувачів F-16, які, за словами Зеленського, значно б допомогли прискорити поразку РФ в Україні. За даними видання CNN, наразі в кулуарах Сенату США серед республіканських сил починає формуватися окремий план дій щодо зброї, яку Вашингтон може передати Україні. 

Раніше перемовини з цього приводу Зеленський також провів з главою США Джо Байденом. Однак розмова завершилася невтішно - Байден все ще проти передачі літаків F-16 Україні

Вас також можуть зацікавити новини: