В Україні створили "олівець" для розмінування (фото, відео)

Наразі фахівці державного оборонного концерну працюють над тим, щоб керувати таким олівцем дистанційно.

Після звільнення територій Україні потрібно їх розміновувати. Тож новина про те, що фахівці "Укроборонпрому" розробили "олівець" для розмінування, не може не тішити. 

Речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад в ефірі ТСН пояснила, що це - виріб для пропалювання металу, який зовні дуже схожий на великий простий олівець.

Його принцип дії дуже простий: коли він взаємодіє з металевою оболонкою вибухонебезпечного предмета, то він випалює повністю вибухову речовину всередині. Наразі фахівці державного оборонного концерну працюють над тим, щоб керувати таким "олівцем" дистанційно. Це допоможе зберегти життя розміновувачів, саперів.

У випадку дистанційного застосування такий "олівець" спускатиметься з безпілотників. Наразі, зазначила Сад, заміновано тисячі кілометрів української землі, а такі розробки здатні пришвидшити розмінування.

"Олівець" для розмінування показали в "Укроборонпромі"

Раніше прес-служба "Укроборонпрому" заявила, що фахівці одного з підприємств оборонно-промислового комплексу України створили дослідний зразок виробу для пропалювання металу під назвою SF-1, який за формою нагадує олівець.

Також було опубліковано фото з випробувань цього пристрою на артилерійському боєприпасі калібру 152 мм і протитанковій міні.

Стверджувалося, що прилад ефективно пропалює металеві оболонки вибухонебезпечних предметів, наприклад, боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: