До палацу Незалежності у Мінську поїхав святковий кортеж Лукашенка (фото, відео)

Місцеві видання припускають, що саме сьогодні, 23 вересня, відбудеться інавгурація Лукашенка.

Святковий кортеж Олександра Лукашенка помітили у центрі Мінська.

Про це у Telegram повідомляє низка білоруських ЗМІ.

Дорожній супровід білоруського глави складався з двох позашляховиків із мигалками та семи мотоциклів по обидва боки темного тонованого лімузина. 

Журналісти пишуть про перекритий рух біля Палацу Незалежності й розташованого поряд з ним виставковим комплексом «Белекспо».

Також співробітники ДАІ перекрили рух на проспекту Незалежності, на прилеглих вулицях водіїв розвертають у зворотний бік.

Білоруська редакція The Village передає, що до Палацу Незалежності з’їхалися багато людей у костюмах. Видання припускає, що це чиновники. Помітили й білоруських пропагандистів.

Зранку до центру Мінська стягнули військову техніку. Місцеві видання припускають, що саме сьогодні, 23 вересня, відбудеться інавгурація Лукашенка, статус президента якого вже відмовилися визнавати деякі країни світу і ЄС. 

Напередодні білоруський Телеграм-канал Nexta live з посиланням на власні джерела назвав кілька можливих дат складання присяги Лукашенком. У тому числі - 12:00 23 вересня.

Своєю чергою, прес-секретар Лукашенка не стала називати дату інавгурації, але пообіцяла зробити це "ближче до часу" церемонії.

Протести в Білорусі після виборів президента: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • Згідно з офіційними даними ЦВК, Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Тихановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менше 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, незгодних з підсумками виборів, вийшли на акції протесту, сталися сутички з силовиками. У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей затримали, багатьох з них під час затримання і в СІЗО сильно били.
  • Європейський Союз не визнав результатів виборів президента Білорусі та вважає Лукашенка нелегітимним президентом.