Кім Чен Ин міг стратити сестру, якій віддав частину повноважень - ЗМІ

32-річна Кім Йо Чжон з 27 липня жодного разу не з'являлася на публіці.

Західні ЗМІ запідозрили, що керівник КНДР Кім Чен Ин міг стратити молодшу сестру, якій не так давно віддав частину повноважень, щоб «полегшити стрес». Відзначається, що 32-річна Кім Йо Чжон з 27 липня жодного разу не з'являлася на публіці.

Видання The Sun не виключає, що Кім Чен Ин міг усунути сестру, угледівши в ній загрозу власній владі.

«У минулому будь-кого позбавляли свого становища в той момент, коли його називали людиною номер два», - наводить видання слова професора корейського університету Нам Сун Ука.

Видання нагадує, що у 2013 році Кім Чен Ин стратив свого власного дядька - Чан Сон Тхека, який займав високий пост в країні.

Втім, як вважає професор, Кім Йо Чжон могла піти в тінь і за власним бажанням, побоюючись накликати на себе неприємності і не бажаючи відчувати терпіння брата.

Тим часом дружина Кім Чен Ина Лі Соль Чжу не з'являлася на публіці з січня цього року. Припускають, що вона могла народити ще одну дитину.

Що відомо про сестру Кім Чен Ина:

  • Кім Йо Чжон у свої 32 роки була поруч з братом на зустрічах з президентом США Дональдом Трампом і лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Вона сиділа позаду віце-президента США Майка Пенса, представляючи Північну Корею на зимовій Олімпіаді у 2018 році.
  • Кім Йо Чжон була першою з північнокорейської правлячої сім'ї, хто відвідав Сеул, де вона особисто передала повідомлення від свого брата президенту Південної Кореї Муну Чже Іну.
  • У серпні Національне агентство розвідки Південної Кореї заявило, що глава Північної Кореї як і раніше буде «володіти абсолютною владою», але поступово передаватиме свої повноваження молодшій сестрі.