99-річний ветеран, який збирав гроші для британських медиків, записав з ними кавер й обігнав The Weeknd у чарті (відео)

Найбільш продаваним синглом у Великобританії на цьому тижні стала кавер-версія пісні «You'll Never Walk Alone».

Найбільш продаваним синглом у Великобританії на цьому тижні стала кавер-версія пісні «You'll Never Walk Alone».

Її спільно зі співаком Майклом Боллом і співробітниками національної служби охорони здоров'я Великобританії виконав 99-річний ветеран Другої світової війни Том Мур. Він став найстаршим виконавцем в історії, який займав перше місце в чарті. 30 квітня йому виповниться 100 років, повідомляє The Guardian.

Пісню записали, щоб відсвяткувати закінчення благодійного марафону Мура зі збору коштів для британських лікарів. Спочатку він хотів зібрати тисячу фунтів за допомогою щоденних прогулянок по своєму саду, але акція стала популярною в соцмережах і Мур зібрав значно більше - 28 млн фунтів.

Читайте також99-річний британський ветеран зібрав більше 8 мільйонів євро на допомогу медикам

Мур, Болл і співробітники служби охорони здоров'я записали спільний кавер на «You'll Never Walk Alone» - пісню 1945 року з американського мюзиклу «Карусель», написану композитором Річардом Роджерсом і поетом Оскаром Хаммерштайном.

У Британії вона найбільш відома, як гімн вболівальників футбольного клубу «Ліверпуль». Вона виконується футбольними фанатами у всьому світі.

Записаний кавер відразу піднявся до п'ятірки чарту Великобританії. На перше місце пісня вийшла після того як The Weeknd, який очолював топ c «Blinding Lights», закликав підписників у Twitter голосувати за Мура й подарувати йому перше місце на столітній ювілей.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Британії понад 500 тис. осіб підписали петицію із закликом дати лицарське звання відставному капітану Тому Муру, який зібрав понад 18 млн фунтів стерлінгів для Національної служби здоров'я.