Wall Street Journal: США закуповують мішки для померлих від коронавірусу, готуючись до найгіршого

Американський уряд витрачає мільйони доларів на мішки для трупів і навіть використовує запаси військових.

Уряд США замовив 100 тисяч мішків для тіл померлих від коронавірусу, готуючись до "найгіршого сценарію", про що говорять американські чиновники. Велетенське замовлення засібів для "зберігання людських решток" було зроблене минулого тижня на тлі загибелі 58 тисяч американців.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на дані Університету Джона Хопкінса. В понеділок президент Дональд Трамп озвучив прогнози щодо пандемії COVID-19. За його словами, він коронавірусу, швидше за все, помруть 60-70 тисяч американців. В цей же час, деякі штати почали відновлювати роботу підприємств, посилаючись скорочення темпів зараження.

Читайте такожУ Нью-Йорку знайшли вантажівки з десятками розкладених трупів - The New York Times (фото)

Замовлення 100 тисяч мішків для трупів на 5,1 мільйон доларів зробила Федеральне агенство з надзвичайних ситуацій США (FEMA). Про це свідчать офіційні дані про закупки. Постачальником виступила невелика компанія з Каліфорнії, яка зобов'язана виконати доставку до 4 травня.

У FEMA пояснили, що від початку заходів з боротьби проти коронавірусу у відомстві зосередилися на підготовці до "найгіршого з можливих сценаріїв".

Читайте такожWashington Post: Лікар з Нью-Йорка вчинив самогубство, і це вказує на нову небезпеку пандемії

"Щоб задовольнити попит відповідно до моделей найгіршого сценарія, FEMA ініціює широкий спектр закупівельних контрактів, щоб збільшити наявні запаси і виробити більше мішків для майбутніх потреб, якщо такі виникнуть", - повидомили у FEMA.

Wall Street Journal також пише, що Департамент оборони США передав FEMA додатково 100 тисяч мішків для тіл, які були у запасах військових. Але тепер їх будуть використовувати цивільні служби.