Лукашенко незабаром втратить легітимність: у Тихановської назвали дату

Перерахувати голоси на виборах, які відбулися 9 серпня, вже неможливо, вважають у штабі Тихановської.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що перевиборів не буде, попри те, що це основна вимога протестувальників.

Цю заяву прокоментувала представниця штабу суперниці Лукашенка на виборах Світлани Тихановської Анна Красуліна в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте такожКерівництво ОБСЄ має намір відвідати Білорусь

"Ми розуміли, що позиція Лукашенка така, і наше звернення з приводу мирної передачі влади спрямоване не лише до нього, а й до адекватних чиновників, які в змозі прийняти таке рішення. Сам він нехай забарикадується в одній з резиденцій і відстрілюється зсередини, це його проблеми, нікому особисто він не потрібен. А те що влада повинна перейти до народу, який переміг, це очевидно", — сказала вона.

За словами Красуліної, Лукашенко залишиться легітимним тільки до 10 вересня - тоді закінчується його мандат, а перерахувати голоси на виборах, які відбулися 9 серпня, вже неможливо.

"Цього разу всі на Заході кажуть, що реальних виборів не було, і 10 вересня його (Лукашенка - ред.) легітимність говорить всім "привіт". Далі, перерахувати голоси та бюлетені вже неможливо, тому що є свідчення від котельні Бреста, по-моєму, чи Кобрина, що вони спалені, знищені. Вони понад тиждень перебували в руках ЦВК. Тому жоден перерахунок неможливий", — сказала вона.

Красуліна розповіла, що вони передали свідчення про фальсифікації, але розраховувати на суд немає сенсу.

"ЦВК вже не визнали (свідчень про фальсифікації - ред.), це все буде оскаржено, а наш Верховний суд, на відміну від України, як і парламент, і колишній президент - це все одне злочинне угруповання, тому правду там ви не знайдете. Ми розуміємо, що від мирного протесту на вулицях потрібно переходити до більш серйозного впливу, а саме — страйків. Це найболючіше місце режиму, і страйки поширюються", — сказала вона.

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів