У Білорусі заявили, що Колеснікова виїхала до України

У прикордонній службі Білорусі заявили, що Колеснікова пройшла прикордонний контроль і виїхала в бік України.

У прикордонній службі Білорусі заявили, що члени Координаційної ради Антон Роднєнков, Іван Кравцов та Марія Колеснікова "пройшли прикордонний контроль і виїхали в бік України".

Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на офіційного представника Держприкордонкомітету Білорусі Антона Бичковського.

"8 вересня, на початку п'ятого ранку Антон Роднєнков, Іван Кравцов та Марія Колеснікова пройшли прикордонний контроль у пункті пропуску" Олександрівка" й виїхали в бік України", - повідомив Антон Бичковський.

Колесникову затримали в Білорусі?

За даними Telegram-каналу ATN NEWS, всі троє намагалися перетнути кордон на авто.

"Під час огляду авто у них здали нерви. Різко рвонувши в сторону України, вони мало не збили прикордонника. При цьому Колеснікову буквально викинули з машини", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Роднєнкову і Кравцову вдалося перетнути кордон, а Колеснікову затримали.

Однак, в Держприкордонкомітеті не змогли підтвердити цю інформацію, повторивши, що прикордонний контроль пройшли всі троє, повідомляє ATN NEWS.

Читайте також Викрадення Колеснікової: адвокат розказав, коли білоруська опозиціонерка в останній раз виходила на зв'язок

Зникнення Колесникової: що відомо

  • Очевидиця викрадення Анастасія розповіла, що опозиціонерку викрали близько 10:05 біля Національного художнього музею - невідомі посадили її в мікроавтобус з написом «Зв'язок» і відвезли в невідомому напрямку.
  • Прес-секретар Координаційної ради Антон Роднєнков сказав, що Марія була одна в центрі міста у справах. Про її зникнення Роднєнков дізнався від ЗМІ, і став з'ясовувати, де знаходиться Марія. Об 11:00 телефон Роднєнкова також став недоступний.
  • З'явилася також інформація про затримання члена Координаційної ради опозиції Андрія Єгорова. Напередодні під час протестних акцій затримана і керівник громадського екологічного об'єднання "Екодім" Ірина Сухій.
  • Мінська міліція заявляє, що не затримувала Марію Колеснікову. Офіційний представник МВС республіки Ольга Чемоданова заявила, що поки нічого не може повідомити про передбачуване затримання члена президії КС.