Через вибух у Бейруті половині ліванців загрожує голод - ООН

Місія ООН закликала вжити термінових заходів, щоб уникнути продовольчої кризи.

Через вибух у порту Бейрута половині населення Лівану загрожує голод. 

Про це йдеться у висновку економічної та соціальної комісії ООН для Західної Азії.

Читайте такожВибух у Бейруті: директора порту заарештували-ЗМІ

Місія закликала вжити термінових заходів, щоб уникнути продовольчої кризи.

Порт Бейрута, значна частина якого була зруйнована вибухами - це основний пункт, через який Ліван проводив імпорт продовольства.

Комісія закликає терміново відновити зруйновані зерносховища в порту.

Вибух у Бейруті

  • Увечері 4 серпня в порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух. Повідомлялося про як мінімум 78 загиблих і майже 4 тисячі поранених. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.
  • Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.
  • Ліванська телевізійна станція MTV повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і має зберігатися в особливих умовах.
  • Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.
  • Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).
  • Губернатор Бейрута Марван Аббуд заявив, що сума збитку від руйнівного вибуху, що стався в міському порту, може досягати $15 млрд.