Українські політики при бажанні зможуть відвідати парад 24 червня в Москві - Кремль

Раніше Пєсков заявив, що Кремль не запросив Зеленського на парад, тому що Україна "не сигналізувала про бажання розділити радість від свята Перемоги".

У Кремлі заявляють, що українські політики при бажанні зможуть відвідати парад 24 червня в Москві.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожЛукашенко "відгуляє" парад Перемоги у Москві – росЗМІ

На запитання УНІАН, чи можна очікувати в Москві 24 червня на параді українських політиків, приміром голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука, Пєсков відповів: "Я впевнений, що якщо хтось, власне, захоче бути присутнім на цьому надзвичайно важливому з точки зору й символізму, й поточного моменту, й важливого для всього світу меморіального заходу, то вони це зроблять. Усе-таки 75 років Перемоги - це дата, яка об'єднує наші народи".

При цьому він не уточнив, хто конкретно з українських політиків отримав запрошення Кремля на парад.

Як повідомляв УНІАН, 10 червня Пєсков заявив, що Кремль не запросив президента України Володимира Зеленського на парад до Москви 24 червня, тому що Україна "не сигналізувала про бажання розділити радість від свята Перемоги".

"Я вам сказав, що акцент робиться на відновлення запрошень главам держав СНД. Є також наші партнери, які виявили бажання приїхати, до нашої радості. Як ми знаємо, Україна не є де-факто й багато в чому де-юре учасницею СНД, не виявляє бажання якимось чином працювати в цих структурах і жодного разу не сигналізувала про своє бажання розділити радість від свята Перемоги", - сказав Пєсков.

24 червня окупаційні російські адміністрації мають намір провести паради в Донецьку та Луганську.