У США поліцейські під час затримання застрелили темношкірого чоловіка з ножем (відео)

Поліцейські прибули на виклик і хотіли затримати афроамериканця, але той спробував втекти.

У Сполучених Штатах у Луїзіана поліцейські застрелили темношкірого чоловіка, який намагався з ножем пограбувати магазин. 

Про це повідомляє ТСН з посиланням на ABC.

Зазначається, що офіцери прибули на виклик і хотіли затримати афроамериканця, але той спробував втекти. Поліцейські застосували електрошокер, але це не допомогло. Озброєний ножем зловмисник вирішив зайти до іншого магазин, а тому тоді проти нього відкрили вогонь.

Видання Fox News повідомляє, що на відеозаписах, які потрапили до них, можна розчути не менше десяти пострілів.

Особу загиблого вже встановили. Ним виявився 31-річний Трейфорд Пеллерін. Його смерть зареєстрували в лікарні. 

Читайте такожВ центрі Парижа знайшли тіло вбитого чоловіка, яке пролежало в підвалі 30 років (відео)

Американський союз захисту громадянських свобод назвав подію "жахливим випадком поліцейського насильства стосовно темношкірого, що призвів до смертельного результату". Організація вимагає розслідувати вбивство. 

"Жодна наша громада не є безпечною, коли поліція може безкарно вбивати людей або коли звичайні зіткнення переростають у смертельну стрілянину", - йдеться в повідомленні виконавчого директора АСЛУ Луїзіани Алана Одомса Хеберта.

Адвокат Бен Крамп, який представляє родину Пеллерін, назвав стрілянину "безрозсудною".

"Причетні офіцери повинні бути негайно звільнені за їхні жахливі та фатальні дії", - заявив Крамп.

Вбивство Джорджа Флойда у США

  • Протести у США почалися після смерті 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі 25 травня після жорсткого затримання поліцейським. Гнів і обурення протестувальників викликало опубліковане у мережі відео затримання чоловіка. Масові протести і заворушення у всій країні супроводжувалися зіткненням з поліцією, стріляниною, мародерством і запровадженням у багатьох містах США комендантської години.
  • Протестувальники вимагають реформувати поліцію і зменшити обсяги її фінансування і натомість вкладати більше грошей у інші галузі, які роками потерпають від недофінансування. Також учасники протестів вимагають покарати поліцейських за перевищення повноважень, внаслідок чого постраждали або померли люди.
  • 25 червня Палата представників Конгресу США схвалила розроблений демократами законопроект про реформу поліції імені Джорджа Флойда.
  • Документ повинен бути ще схвалений Сенатом, де більшістю є представники Республіканської партії. З огляду на це низка аналітиків сумнівається в його долі, оскільки республіканці вже заявили, що виступають проти радикальних реформ, а адміністрація Дональда Трампа попередила, що той накладе на законопроект вето.