"Знущалися та погрожували": на третій день протестів у Білорусі ОМОН обстріляв випадкового перехожого (фото)

За словами потерпілого, на нього напали троє бійців за 30 метрів від будинку.

Житель Мінська Павло Якимчик розповів, як 11 серпня, на третій день протестів у країні, по ньому стріляли ОМОНівці.

Читайте такожАвстрія підтримала санкції проти Білорусі й закликала провести нові вибориРозповідь хлопця опублікувало видання «Радіо Свобода».

«Я живу в районі Кам’яної Гірки на вулиці Бурдейного. Увечері біля магазину «Алмі» я побачив невелику кількість протестувальників та автобус із ОМОНом. До будинку було метрів 200. Я швидко побіг. Але буквально за 30 метрів від будинку натрапив на мікроавтобус із ОМОНом. Щонайменше троє бійців напали на мене, почали бити палицями. Кинули на підлогу мікроавтобуса», – розповів Павло.

Він додав, що намагався пояснити їм ситуацію, показати документи, але вони на це не звертали уваги. Підібрали ще кількох людей, з яких також знущалися:

«Піднімати голову було небезпечно, бо відразу ж били. Знущалися, погрожували. Мені в автобусі дісталося менше, деяких били жорсткіше, хоча мене взяли першим і допитували останнім».

За його словами, в нього влучили три гумові пулі, одна з них – у передпліччя.

«Проникаюче поранення. Були ще два дотичні поранення – у грудну клітку та в лопатку. Мабуть, пощастило, якщо б корпус був під іншим кутом, могло бути набагато гірше», – додав хлопець.

На його думку, деякі постраждалі залишаться інвалідами:

«Зі мною в палаті лежав хлопець, який сигналив. Його зупинили та погрожували вогнепальною зброєю. Коли він вийшов, йому вистрелили в ногу».

Що відбувається у Білорусі: хроніка протестів