Мешканці розвинутих країн довіряють Трампу навіть менше, ніж Сі Цзіньпіну та Путіну – дослідження

Лідерами рейтингу довіри громадян стали Ангела Меркель та Емманюель Макрон.

Найбільшою довірою щодо міжнародних питань у мешканців 13 розвинутих країн користується канцлер Німеччини Ангела Меркель. Президенти США та Росії похвалитись високим рівнем довіри до себе не можуть.

Читайте такожТрамп анонсував появу вакцини від коронавірусу в США через кілька тижнів

Як повідомляє DW, про це свідчать результати опитування американського соціологічного інституту Pew Research Center.

Так, дослідники дійшли висновку, що 76 відсотків респондентів довіряють рішенням Меркель у міжнародних питаннях. При цьому лише 19 відсотків заявили, що такої довіри до Меркель не відчувають.

Слідом за німецьким лідером йде президент Франції Емманюель Макрон (64 і 32 відсотки відповідно) та прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон (48 і 46 відсотків).

За ними йде президент РФ Володимир Путін – довіру йому висловили лише 23% опитаних, 73% налаштовані щодо нього скептично. Лідеру Китаю Сі Цзіньпіну довіряють 19% опитаних (78% - не довіряють). Найгірше місце в рейтингу посідає президент США Дональд Трамп – йому вірять лише 16%, 83% - не мають довіри.

Опитування проводилось у розвинених країнах - Канаді, Австралії, Японії, Південній Кореї, Великій Британії, Швеції, Франції, Данії, Бельгії, Німеччині, Іспанії, Нідерландах та Італії.

Опитування проводилося в період з 10 червня по 3 серпня, в ньому взяли участь понад 13 тисяч громадян.

Читайте більше новин за темою