Німеччина видала ордер на арешт росіянина, підозрюваного у кібератаках Бундестагу

Росіянина також розшукують США за, зокрема, крадіжку електронних листів Гілларі Клінтон та Демократичної партії напередодні президентських виборів 2016 року.

Правоохоронні органи Німеччини видали міжнародний ордер на арешт 29-річного Дмитра Бадіна, якого підозрюють в кібератаках Бундестагу на замовлення Росії у 2015 році.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеві ЗМІ.

Читайте такожPolitico: Світовий порядок мертвий, після коронавірусу доведеться будувати новий

Крім того, росіянина також розшукують США за, зокрема, крадіжку електронних листів Гілларі Клінтон та Демократичної партії напередодні президентських виборів 2016 року.

У 2015 році кілька членів німецького парламенту отримали електронні листи від нібито ООН про «конфлікт України та Росії» зі шкідливим програмним забезпеченням.

У квітні 2018 року нідерландські правоохоронці встановили групу росіян у плануванні зламу системи у штаб-квартирі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Хакери належали до підрозділу ГРУ «26165» і відомі як «Fancy Bear».

Тоді ж у Британії колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька отруїлися «новічком», після чого Велика Британія звинуватила у цьому Москву. Нідерландські слідчі припускають, що росіянам доручили зламати комп’ютери OPCW і викрасти інформацію.

Росіян, захищених дипломатичним статусом РФ, відіслали назад на Батьківщину, а техніку конфіскували, що невдовзі стала доказом проти Бадіна.

Як повідомляв УНІАН, російські хакери атакували британські університети, які займаються розробкою вакцини та тестують ліки проти COVID-19.