У Вірменії заперечують інформацію про перехід шести сіл під контроль Азербайджану

Міноборони Вірменії заявило про "інформаційну провокацію азербайджанської пропаганди".

Інформація про заняття Азербайджанською армією шести сіл Нагірного Карабаху не відповідає дійсності, заявили в Міноборони Вірменії.

Читайте такожАзербайджан має доступ до інтернету через конфлікт у Нагірному Карабасі

Про це повідомляє "Новости Армения", посилаючись на прес-секретаря Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян

"Поширене Міністерством оборони Азербайджану повідомлення про те, що азербайджанська армія нібито захопила 6 населених пунктів, не відповідає дійсності. Це чергова інформаційна провокація азербайджанської пропаганди", - написала Степанян у Facebook.

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Черговий ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили один одного в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху.
  • У Нагорному Карабасі повідомили, що втратили в обороні 10 військовослужбовців. Міноборони Вірменії заявило про нанесення Азербайджану великих втрат в людях і техніці.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.