Журналісти розповіли, як живуть діти російських чиновників (відео)

Російські чиновники призначають своїх родичів на ключові державні посади, зазначають журналісти.

Російські чиновники люблять своїх дітей, тому дбають про їхнє майбутнє. Престолонаслідування по-російськи, або Як корупціонери плодять нових корупціонерів, розповіли журналісти проекту FreeДом.

Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев створив власний клан у держорганах. Його діти сьогодні прекрасно почуваються. Наприклад, Дмитро Патрушев - міністр сільського господарства Росії. Ще один син Патрушева-старшого Андрій. Сьогодні йому 40 років, і він вже пройшов шлях, якому багато хто позаздрить. Андрій Патрушев на початку свого шляху три роки пропрацював заступником начальника 9 управління відділу ФСБ, який опікується промисловістю, а потім почав будувати кар'єру в нафтянці. Два роки він був радником голови ради директорів "Роснефть" Ігоря Сєчіна, а потім був заступником директора з розвитку шельфових проектів "Газпромнафти". Пізніше він очолив центр "Арктичні ініціативи", які, як не дивно, отримують держфінансування.

Але на двох синах Патрушев-старший не зупинився, у нього набагато більше родичів - один племінник екс-глави ФСБ займався експортом деревини з Карелії до Фінляндії, іншого племінника прилаштували в ракетобудування. А брат Патрушева у 2012 році був призначений президентом ТОВ "Норд".

Улюбленець Дмитра Рогозіна - його син Олексій, який весь свій шлях пройшов, слідуючи за татом по п'ятах. Спочатку він працював у партії "Родина", потім пішов працювати у військово-промисловий комплекс. Скрізь, де його прилаштовував батько, його супроводжувала корупція.

Валентина Матвієнко, голова Радфеду, намагалася заховати свого улюбленого сина і не ставити його на державні посади. Тому Сергій Матвієнко займається бізнесом і банками. У 2001 році він став радником правління з інформаційних технологій банку "Санкт-Петербург", з 2003 - вже віце-президент банку, а 2005-му став старшим віце-президентом банку "ВТБ".  Це далеко не весь перелік бізнесу, яким керував Сергій, і все це завдяки його улюбленій мамі.

І наостанок - Віктор Золотов, глава Росгвардії. Син Віктора Роман Золотов теж не обійшов стороною державні пости, тому його послужний список добре відомий. У 2017 році Золотов-молодший обіймав посаду заступника голови департаменту спорту і туризму в уряді Москви. Він також володіє активом у сфері постачання природного та допоміжного нафтогазового обладнання.  

"Як і у решти чиновницьких дітей з нашого списку, у нього теж з'явилися вплив і гроші, які він пояснити не може", - зазначають журналісти.

Він у свої 23 роки купив 88 соток землі у Барвисі, на що витратив не менше 5 мільйонів доларів. А за рік до цього купив собі ще й 160-метрову квартиру в Москві.

Нагадаємо, останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров'я президента країни-агресора Володимира Путіна. У зв'язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Вас також можуть зацікавити новини: