Млинці на молоці: як приготувати найсмачніші млинці для всієї родини

Класичний рецепт приготування одного з найпростіших борошняних виробів, який підійде для сніданку, обіду і вечері.

Тонкі млинці готуються з рідкого тіста методом смаження на сковороді. Вони вживаються як самостійне блюдо, так і разом з численними начинками.

Не виключено, що саме млинці були першими виробами з борошна, їхня історія бере свій початок з доісторичних часів.

Інгредієнти

Для приготування тонких та смачних млинців вам знадобиться:

- 500 мл молока;

- 3 штуки яєць;

- 200 г борошна;

- 30 г вершкового масла;

- 30 г цукру;

- 2-3 г солі.

Із зазначеної кількості інгредієнтів повинно вийти приблизно 15 млинчиків діаметром 22 сантиметри.

Покроковий рецепт приготування

Для початку необхідно підготувати всі інгредієнти. Бажано, щоб вони були кімнатної температури.

Читайте такожРецепти смачних пончиків на Різдво Першим кроком вибиваємо яйця в ємність для збивання, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо до однорідності міксером або просто вилкою.

Додаємо до яєчної маси невелику частину молока і перемішуємо масу до однорідності.

Просіваємо борошно в ємність і знову перемішуємо тісто, стежимо, щоб воно було без грудочок.

Після чого, не припиняючи помішувати, додаємо решту молока і розтоплене вершкове масло. Тісто готове.

Для смаження млинців найкраще підійде спеціальна млинцева сковорідка. Перед приготуванням її необхідно змастити олією, використовуючи силіконовий пензлик або просто серветку.

Добре розігріваємо сковорідку та наливаємо на неї тісто, одночасно обертаючи її по колу так, щоб тісто покрило дно рівним тонким шаром.

Обсмажуємо млинець з двох сторін. Обов'язково слідкуємо, щоб він не підгорів знизу. Коли млинець знизу стане рум'яним, знімаємо його зі сковороди.

Готові млинці викладаємо на велику плоску тарілку. Щоб вони залишалися гарячими, накриваємо їх кришкою.

Гарною начинкою для млинців буде сметана, згущене молоко, мед, варення або будь-яка іншу начинка, яким ви віддаєте перевагу. Приємного апетиту!