Великодні кекси без дріжджів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Наближається Великдень 2024, який в українців не обходиться без смачної великодньої випічки. Традиційним десертом цього дня вважаються паски, але можна приготувати просту альтернативу - великодні кекси. Таке частування готується набагато швидше і не потребує вистоювання тіста, а ще його зручно їсти руками і брати з собою. Рекомендуємо випікати великодні кекси в силіконових формах або паперових обгортках.

Пропонуємо приготувати дуже смачні та симпатичні великодні кекси - рецепт доступний кожному і точно сподобається всім рідним.

Великодні кекси на сметані

Інгредієнти для кексів:

Відео дня
  • борошно - 350 г;
  • сметана - 250 г;
  • цукор - 150 г;
  • вершкове масло - 150 г;
  • яйця - 3 шт;
  • сода - 1 ч.л.;
  • ванілін - дрібка.

Інгредієнти для глазурі:

  • яєчний білок - 2 шт;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • лимонний сік - кілька крапель;
  • присипка кондитерська за смаком.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і залиште при кімнатній температурі. М'яке масло змішайте з цукром і яйцями. Додайте сметану, ванілін, половину борошна і соду, перемішайте до однорідності. Потім поступово всипте решту борошна. За бажанням у тісто для кексів можна додати родзинки.

Наповніть форми для мафінів тістом наполовину. Випікайте 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Для глазурі дуже холодні білки прямо з холодильника збийте блендером разом із цукровою пудрою до стійкої піни (7-8 хвилин). Під час збивання додайте кілька крапель лимонного соку. Готові остиглі кекси змастіть глазур'ю, посипте присипкою і залиште застигати.

Великодні сирні кекси з цукатами на Великдень

Інгредієнти для кексів:

  • сир 9% - 400 г;
  • борошно - 400 г;
  • цукор - 300 г;
  • яйця - 3 шт;
  • молоко - 250 мл;
  • розпушувач для тіста - 18 г;
  • вершкове масло - 100 г;
  • сіль - 0,5 чайн. л.;
  • апельсинова цедра - 20 г;
  • ванільний цукор - 10 г;
  • родзинки - 100 г;
  • цукати за смаком.

Інгредієнти для глазурі:

  • яєчний білок - 2 шт;
  • цукрова пудра - 250 г;
  • лимонний сік - 1 стіл. л.;
  • кондитерська посипка.

Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці й остудіть до кімнатної температури. Цедру апельсина натріть на дрібній тертці. Родзинки і цукати залийте окропом на 15 хвилин, потім обсушіть на серветках і обваляйте в борошні.

Сир протріть через сито або пробийте блендером разом із цукром. Додайте молоко і розтоплене масло, збийте ще раз. Окремо збийте яйця з ванільним цукром. З'єднайте яєчну та сирну масу, всипте сіль і розпушувач. Додайте родзинки, цукати й апельсинову цедру. Перемішайте тісто до однорідності.

Духовку розігрійте до 180 градусів. Наповніть тістом силіконові або паперові форми наполовину. Випікайте великодні сирні кекси з родзинками приблизно 40 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою. Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 30 кексів.

Для глазурі холодні білки збийте до стійкої піни протягом хвилини, потім додавайте цукрову пудру та лимонний сік, продовжуючи збивати ще 5-6 хвилин. Готова білкова маса не повинна при перевертанні стікати. Змастіть кекси глазур'ю і прикрасьте посипкою.

Вас також можуть зацікавити новини: