Автомобільний експерт назвав поширену помилку з бензином, яка може призвести до поломки

Така звичка може призвести до поломок, ремонт яких буде доволі дорогим.

Автомобільний експерт на імʼя Джеремі дав водіям одну пораду, яка може вберегти їх від дороговартісного ремонту. Блогер, який також має власний YouTube-канал, радить уникати керування автомобілем, доки в ньому повністю не закінчиться пальне.

Про це пише видання Express. За словами Джеремі, така звичка може призвести до поломок, ремонт яких буде доволі дорогим.

"Не чекайте, поки рівень палива в баку дійде до мінімуму. Якщо ви будете це робити постійно, ви спалите паливний насос. Причина у тому, що паливо у вашому баку фактично охолоджує паливний насос, тому, якщо він постійно працює на порожньому баку, він буде перегріватися набагато більше, а потім в кінцевому підсумку вийде з ладу занадто рано", – пояснює він.

І хоча блогер радить дотримуватися цього простого правила усім водіям, воно особливо важливе для власників дизельних автомобілів. Причина в тому, що більшість сучасних дизельних двигунів використовують паливо для змащування насоса та форсунок, а це означає, що вичерпання палива може призвести до довготривалих пошкоджень.

Поради автомобілістам: ви могли цього не знати

Інструктор з водіння Себ Голдін поділився кількома порадами для туристів, що збираються орендувати автівку за кордоном. Перш за все, переконайтеся, що не забули посвідчення водія (краще – міжнародного зразка).

Завжди продумуйте маршрут заздалегідь – навігатор, звісно, допоможе, але занадто покладатися на нього все ж не варто. Крім того, Голдін радить дізнатися, які специфічні вимоги до автомобілістів у країні, куди ви їдете – до прикладу, французька влада вимагає від водіїв мати при собі алкотестер.

Вас також можуть зацікавити новини: