Солодка черешня не лише смачна, а й надзвичайно корисна для організму.
В Україні розпочався сезон черешні. Ласуни насолоджуються соковитими медовими ягодами, а садівники намагаються знайти найкращі сорти черешні. Ці ласощі не тільки дуже смачні, а й сповнені корисних властивостей. Обов'язково додайте ягоди до свого раціону, поки вони є у продажу. Ви здивуєтеся, як важлива для організму черешня - користь цієї культури колосальна.
Солодка черешня має цілу низку корисних властивостей. Ось 6 причин їсти її щодня:
Здоров'я суглобів. Людям із хронічними запальними хворобами черешня обов'язкова до вживання. Дослідження показують, що вживання вишневого і черешневого соку зменшує окислювальний процес і знижує рівень сечової кислоти. Тому черешня корисна при артриті та подагрі.
Міцний сон. У складі черешні виявлено гормон мелатонін, який важливий для гарного сну. З'їжте жменю ягід перед сном - і спатимете набагато краще.
Як і все хороше, черешня корисна в міру. Не варто їсти більше 300 г ягід на день, інакше можете отримати розлад шлунка. І звісно не забувайте мити плоди.
Немає однозначної відповіді на питання, яка черешня найкорисніша. Кожен сорт ягід має свої переваги.
Чорна і бордова черешня найбагатші на антоціани, які й забарвлюють ягоди в характерний колір. Ці речовини корисні для серця і судин, знижують ризик розвитку діабету і серцевих захворювань.
Жовта та біла черешня найбезпечніші для алергіків. У них багато вітаміну С, який незамінний для імунітету.
Рожева і червона черешня відомі великим вмістом бета-каротину. Цей антиоксидант потрібен для здорової та гладенької шкіри, а також гострого зору.