Черговий ляп: депутат Кива збентежив дивною заявою (відео)

Ілля Кива прокоментував позов САП щодо конфіскації необґрунтованого активу на 1,2 мільйона гривень.

Депутат від ОПЗЖ Ілля Кива, коментуючи позов САП про конфіскацію необґрунтованого активу у розмірі 1,2 мільйона гривень, збентежив журналістів дивною заявою.

Читайте такожПес-контролер: завод з виробництва віскі взяв на роботу спанієля (фото)

У коментарі ЗМІ Кива заявив, що позов САП про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень є переслідуванням і тиском з боку влади.

«Дохід був офіційно зареєстрований, внесений до декларації, податки сплачені. А все інше – ось ця маячня – не варта навіть виїденого обличчя», – сказав Кива.

Також депутат обурився, що всі розмови про нього відбуваються лише навколо жомової ями.

«І ви вибачте, я зараз поматюкався б», – додав Кива.

Жомова яма Іллі Киви: що відомо

  • У липні 2020-го журналісти програми «Наші гроші» розповіли про сумнівний бізнес Іллі Киви, який, за даними декларації, отримує щороку по мільйону гривень від здачі в оренду жомової ями.
  • За словами авторів розслідування, депутат також не задекларував стометрову квартиру в Києві та авто з винаймом охорони.
  • Журналісти припустили, що яму Кива використовує для відмивання грошей. Сам Кива спростував інформацію та опублікував відео з діючим підприємством, яке йому належить і яке принесло ті самі 1,2 млн грн доходу.
  • Денис Бігус виїхав за вказаною адресою в село Заводське Полтавської області й знайшов «підприємство», про який говорив Кива. Ним виявився порослий бур'яном пустир з купою металобрухту.
  • 20 травня 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила до суду перший позов про цивільну конфіскацію необґрунтованого активу в сумі понад 1,2 млн гривень у народного депутата України від "ОПЗЖ" Іллі Киви.