Іноді ми так втомлюємося, що додаткові хвилини на розігрів духовки можуть відчуватися нескінченними. Але чи точно це потрібно робити?
Іноді в житті виникають моменти, коли ми одночасно і втомилися, і голодні. Через це ми можемо замислитися, що ж буде швидше - замовити доставку або ж розігріти духовку і запекти готову продукцію, чи то піца, чи то нагетси, чи то запіканка.
Але ось ви вже заходите на кухню і вас там зустрічає крижана духовка. І тут виникає головне питання: чи варто чекати, поки вона розігріється? Коротка відповідь: так, духовку потрібно попередньо розігрівати, якщо ви хочете кращий результат, пише Simply Recipes.
Коли йдеться про заморожену піцу, інструкції на коробці розраховані так, щоб підходити для будь-якої духовки. Це означає, що якщо у вас духовка гріється швидко, а у мене - як черепаха в меді, ми все одно почнемо готування за однакової температури й отримаємо схожий результат.
Технічно можна почати випікати піцу і в холодній духовці, але тоді її доведеться розморожувати заздалегідь, а скоринка та сир потребуватимуть кілька зайвих хвилин, щоб стати рум'яними й пухирчастими. Якщо у вас немає чудо-кнопки "no-preheat pizza", краще духовку розігріти.
А ось для свіжої піци розігрів обов'язковий - тільки розпечена духовка здатна імітувати професійну піч піцайоло.
Звісно, заморожені нагетси можна засунути в холодну духовку, але тоді хрустке панірування ризикує перетворитися на сумну, вологу кірку. Щоб уникнути мокрої скоринки і холодних "динозаврів" усередині, розігрійте духовку до зазначеної температури.
Хоча нагетси виглядають золотистими прямо з упаковки, я вважаю за краще повністю виключити ризик харчових бактерій і суворо дотримуюся інструкції. Розігрів і запікання до внутрішньої температури 74°C (165°F) - і готово: переможна вечеря з курки.
Запіканки, печеня та овочі не завжди потребують попереднього розігрівання, адже вони готуються довше, ніж, скажімо, піца. Але той час, який ви нібито економите, засовуючи заморожені макарони з сиром у холодну духовку, однаково піде на додатковий прогрів.
Якщо у вас є готова заморожена запіканка - розморозьте її заздалегідь у холодильнику та розігрійте духовку. Навіть якщо страва просто стояла в холодильнику, розігрів допоможе прогріти її рівномірно.
Так, ви в принципі можете не розігрівати духовку для вже приготовленої замороженої їжі - якщо вже зовсім притиснуло. Але навіть якщо ці двадцять хвилин здаються найдовшими в житті, повірте: розігріта духовка - це гарантія того, що страва вийде ще смачнішою.
Раніше УНІАН повідомляв, як краще приготувати яловичий фарш. Для відповіді на це питання автори видання Simply Recipes опитали чотирьох кухарів. Усі вони розкрили одні й ті самі поради. Тому їх варто записати.
Крім того, ми також розповідали, що підігрів деяких рідин у мікрохвильовій печі небезпечний. На перший погляд здається, що для того, щоб нагріти в мікрохвильовій печі воду, треба лише налити воду в чашку, яка придатна для використання в ній, а також натиснути "старт". Але саме тут на нас чекає несподіване.