Оптимальним місцем для зберігання яєць є холодильник, але не його дверцята.
Питання про те, де зберігати яйця, роками викликає суперечки. Одні вважають, що найкраще для цього підходить холодильник, інші - що яйця у шафі чи шухляді довше залишатимуться свіжими.
Експерти з харчових продуктів на шпальтах видання Express поділилися порадою, як продовжити термін придатності яєць на кілька тижнів.
Фахівці з Modern Milkman заявили, що оптимальним місцем для зберігання куплених у магазині яєць є, власне, холодильник, але при цьому вони мають залишаються в оригінальній упаковці.
За їхніми словами, зберігання яєць у холодильнику в оригінальній упаковці – найкращий спосіб продовжити їхню свіжість. Це дозволить підтримувати постійну температуру, запобігаючи псуванню та уповільнюючи розмноження бактерій.
"Температура 4 °C або нижче забезпечить свіжість та смак ваших яєць. А зберігання в оригінальній упаковці захистить їхні від, можливо, сильнішого, запаху сусідніх продуктів", - наголосили фахівці.
Ще одна перевага зберігання яєць в оригінальній упаковці, за їхніми словами, - можливість бачити дату придатності.
Крім того, експерти рекомендують класти яйця не у дверцятах, а на полиці в холодильнику, де температура стабільніша.
"Хоч багато людей віддають перевагу розміщенню продуктів у легкодоступному місці на дверцятах, температура в цій зоні коливається від того, що ви відчиняєте холодильник протягом дня", - пояснили вони.
Також експерти розповіли, що яйця можна зберігати, навіть якщо ви розділили білки і жовтки. Так, збиті жовтки в герметичному контейнері в холодильнику залишатимуться свіжими до трьох днів. Білки також можна покласти в герметичний контейнер або пакет - і вони можуть безпечно лежати приблизно два дні. А ще білки можна заморозити - у такому стані вони можуть перебувати до трьох місяців.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ідеальні яйця без олії. Експерт Генрі О'Коннор, засновник проєкту Better Eggs поділився, що замість будь-якого жиру на гарячу сковороду можна додати ложку жирних вершків.