
Багато хто вважає, що для смачної яєчні або омлету обов'язково потрібно використовувати вершкове масло або рослинну олію. Однак експерт з яєць Генрі О'Коннор, засновник проєкту Better Eggs, радить зовсім інший підхід. Про це пише Express.
За словами експерта, секрет у тому, щоб замість будь-якої олії додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків.
"Дайте вершкам кілька секунд закипіти, а потім розбийте яйця і смажте, поки білки не схопляться. У результаті отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток, що не поступається ресторанним сніданкам", - пояснює він.
О'Коннор додає, що цей спосіб особливо добре підходить для смажених яєць, хоча і для яєчні-бовтанки він також працює. За його словами, вершки надають страві глибокого смаку, якого неможливо досягти, використовуючи вершкове масло.
Під час нагрівання вода з вершків випаровується, а молочний жир і білки залишаються на сковорідці, концентруючи смак і створюючи карамелізовану скоринку.
"Приготування яєць у вершках - це справжня розкіш. Коли вершки карамелізуються, вони додають глибину смаку, а білки залишаються ніжними, жовтки кремовими. Це невелика зміна, яка робить величезну різницю", - каже Генрі.
Якщо хочете зробити свій сніданок по-справжньому ресторанним, спробуйте приготувати яйця за порадою експерта - і, як каже О'Коннор, "повертатися до старих способів вам більше не захочеться".
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, як приготувати млинці без борошна.