Вам знадобляться лише борошно, дріжджі та оливкова олія.
Випікання домашнього хліба останніми роками знову стала популярною. Особливо це стосується простих рецептів, які дозволяють отримати гарячий буханець без зайвий зусиль.
Валлійський телекухар Мікела Чіаппа поділилась з Еxpress, як приготувати хліб, для якого не потрібно багато інгредієнтів.
"Мій рецепт хліба без замішування насіння переглянули понад 10 мільйонів людей. У нього три інгредієнти, і у вас на його приготування піде п’ять хвилин", - каже кулінар.
Основними інгредієнтами, які вам знадобляться для приготування буханця, є борошно, дріжджі та оливкова олія. Його можна приготувати незвичайним методом. Поставте чавунну сковороду в духовку. Коли вона розігріється, додайте туди кілька кубиків льоду, а зверху - тісто на пергаменті для випічки. Потім накриваєте кришкою і повертаєте у духовку.
"Пара, яку утворюють кубики льоду, дасть йому чудовий хрускіт… Це найпростіший рецепт хліба, який ви коли-небудь готували. Ви більше ніколи не будете купувати магазинний хліб", - каже Мікела.
Для приготування знадобляться:
Змішайте в мисці борошно, оливкову олію, 395 мл теплої води та дріжджі. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
У 50 мл теплої води розчиніть сіль та додайте в тісто разом із насінням на вибір. Перемішайте до однорідності залиште відпочивати на дві-чотири години в теплому місці.
Після того, як тісто піднялося, перекладіть його на вистелене деко з високими стінками або форму для хліба. Присипте тісто невеликою кількістю борошна.
Духовку розігрійте до 220 ℃ зі включеним вентилятором. Поставте тісто в духовку і випікайте 30-40 хвилин, поки хліб не пропечеться і не підрум’яниться.
Зніміть папір і покладіть на решітку для охолодження.
Раніше УНІАН розповідав, як зберігати хліб, щоб він не черствів.