Як приготувати картоплю в мундирі за кілька хвилин без духовки та плити: такого ви не знали

Для цього вам не знадобиться ні духовка, ні плита і навіть фритюрниця не потрібна.

Печена картопля буває всіх форм і розмірів і чудово поєднується з нескінченною кількістю начинок. І хоча більшість людей готують її в духовці, є один незвичайний рецепт, у якому для приготування цієї улюбленої класичної страви використовують іншу кухонну техніку.

Одна з провідних кулінарних авторів і фуд-стилістів Великої Британії Джастін Паттісон поділилася своїм методом приготування картоплі в мікрохвильовці, пише Express.

"Печена картопля з гострою квасолею і тунцем - це ситна страва в будь-який час дня. Якщо використовувати квасолю вже в соусі чилі, то не потрібно купувати безліч різних спецій для цієї страви. Це також смачно, якщо готувати без тунця, але з додаванням зайвого сиру", - зазначила вона.

Як приготувати печену картоплю в мікрохвильовці

Для цього нам знадобляться такі інгредієнти - одна велика і ретельно вимита картопля (250-275 г), половина банки квасолі в соусі чилі (400 г), 50 г замороженої кукурудзи, банка добре відцідженого тунця шматочками (145 г), 10 г дрібно натертого чеддеру, а також мелений чорний перець і щіпка сушеного перцю чилі (за бажанням).

Спосіб приготування:

Необхідно проколоти шкірку картоплі виделкою 5-6 разів і покласти її на тарілку, придатну для мікрохвильовки. Готувати без кришки на максимальній потужності 3 хвилини (для мікрохвильовки 1000 Вт) або 3 хвилини 30 секунд (для моделі 800 Вт). Перевернути картоплю і готувати ще 3 хвилини (1000 Вт) або 3 хвилини 40 секунд (800 Вт), доки вона не стане м'якою настільки, що ніж буде легко входити.

Якщо картопля залишається твердою, готувати ще 1-2 хвилини, але не пересушити - інакше м'якоть стане гумовою. Після приготування залишити постояти 3-4 хвилини.

Також необхідно змішати квасолю і кукурудзу в мисці середнього розміру, яка підходить для мікрохвильовки. Накрити кришкою або тарілкою і готувати на максимальній потужності 3 хвилини (1000 Вт) або 3 хвилини 40 секунд (800 Вт), один раз перемішавши, поки суміш добре не прогріється.

Розрізати готову картоплю, викласти всередину гарячу суміш квасолі з кукурудзою. Зверху додати тунця, потім посипати натертим сиром чеддер. Поставити в мікрохвильовку ще приблизно на 1 хвилину, поки сир не розплавиться. На завершення посипати свіжомеленим чорним перцем і дрібкою сушеного чилі.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв про рецепт смачних курячих стегон із паприкою. Він допоможе вам, якщо страва вже ось-ось має стояти на столі, а у вас нічого не готово. Тим паче, що всіх обов'язково привабить соус - він яскравий, соковитий і не надто важкий.

Крім того, ми розповідали про те, як приготувати баклажанну ікру по-грузинськи, і навіть підготували для вас три ідеальні рецепти для такого випадку.

Вас також можуть зацікавити новини: