фото ua.depositphotos.com

Здебільшого при приготуванні картопляного пюре використовують вершкове масло, яке, утім, іноді призводить до клейкої, непривабливої ​​текстури. Цьому можна зарадити, додавши інший продукт до картоплі, пише Express.

Так, Кеті з Wholefood Soulfood Kitchen розкрила техніку створення найпухкішого картопляного пюре без використання вершкового масла.

"Ця повітряна та ніжна страва з картопляного пюре готується без вершкового масла та з невеликою кількістю оливкової олії. Оливкова олія надає їй оксамитової текстури та справді чудового смаку", - запевнила експертка.

Відео дня

Шеф-кухар New York Times Recipes Девід Таніс також схвалює цей спосіб приготування картопляного пюре. За його словами, страву надзвичайно легко приготувати, і вона "має додаткову перевагу" для веганів. Крім того, він радить додавати до пюре часник.

Зазначається, що оливкова олія не тільки забезпечує насичений, розкішний післясмак картопляному пюре, але й запобігає його висиханню або утворенню небажаних грудочок.

Важлива перевага використання оливкової олії і в тому, що цей продукт містить велику кількість корисних жирів, завдяки чому страва стає ідеальним вибором для тих, хто дбає про здоров'я.

Як приготувати

• Картопля має бути повністю звареною та достатньо м’якою, щоб її можна було проткнути виделкою. Частину води з неї злийте, а частину збережіть. 

• Розімніть картоплю. Для досягнення найкращої текстури ідеально підійде ручний товкач. Однак уникайте надмірного розминання, оскільки це може розщепити крохмаль, що призведе до клейкої текстури. Саме тому блендери або електричні міксери для цього не рекомендуються.

• Поступово влийте оливкову олію, обережно помішуючи картоплю дерев’яною ложкою. Також можна долати подрібнений часник, свіжі трави або лимонний сік.

• Якщо вам до вподоби молочні продукти, на цьому етапі можна додати вершкового сиру, сиру чеддер або сметани – оливкова олія чудово підкреслить їхній смак.

• Якщо картопля здається занадто густою, додайте трохи відлитої з картоплі води. Продовжуйте помішувати дерев’яною ложкою, доки не досягнете бажаної консистенції.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати смачне картопляне пюре. Кухар ресторану Fallow порадив картоплю для пюре запекти в оригінальний спосіб: насипати на деко багато крупної кухонної солі і покласти туди неочищені бульби. Спечену картоплю потрібно пропустити крізь сито і додати до неї необхідну кількість масла й молока. 

Кухар вважає, що готувати картоплю у солі в духовці, а не варити традиційно у воді, краще, оскільки сіль діє як ізолятор, який допомагає овочу рівномірно пропектися.

Вас також можуть зацікавити новини: