Такий рецепт якщо раз спробувати, то забути його вже не вийде ніколи.
Немає нічого кращого, ніж почати день зі смачного сніданку, зробленого власними руками. А якщо хочеться побалувати себе солодким, чому б не приготувати шоколадні круасани?
Звісно, можна легко купити випічку в супермаркеті або в кафе, але вона буде набагато смачнішою, якщо тільки-но вийшла з духовки - тепла і з розплавленим шоколадом усередині, пише Express.
Пекар і засновниця Larder Love Карон Грів розповіла, що на приготування такого круасана йде всього близько п'яти хвилин. Він буде готовий до подачі вже через 20 хвилин. Тим паче, що для приготування вам знадобиться всього два основні інгредієнти.
Для того щоб приготувати pain au chocolat, вам знадобиться тільки готове листкове тісто і ваш улюблений шоколад - тому ця страва така проста.
Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 200°C (або 180°C з конвекцією). Розгорніть листкове тісто і наріжте його на 4 короткі широкі смужки. Усі шматки мають бути однаковими та прямокутної форми. Покладіть кілька шматочків шоколаду ближче до одного з країв кожного прямокутника. Якщо хочете зробити круасани більш шоколадними, додайте другий ряд шоколаду.
Загніть тісто поверх шоколаду і продовжуйте згортати, поки воно повністю не закриється. У вас має вийти 4 заготовки pain au chocolat. Акуратно притисніть краї тіста, щоб запечатати його. Змішайте цукор з невеликою кількістю води, щоб вийшла глазур, і змастіть нею всю поверхню тіста.
Викладіть круасани на деко і випікайте близько 20 хвилин, поки вони не стануть золотистими, хрусткими і не наповняться розплавленим шоколадом. Посипте зверху трохи цукрової пудри - і ваші теплі, маслянисті шоколадні круасани готові до подачі.
Раніше УНІАН повідомляв про рецепт баклажанів з фетою і помідорами на грилі. Вам він сподобається, тому що особливих зусиль від себе цей рецепт не вимагає. Приготувати овочі вийде абсолютно в кожного.
Крім того, ми розповідали про шоколадний торт, який не змусить чекати. Якщо його правильно приготувати - він порадує аж до посмішки через свій неймовірний смак.