Він входить до збірки рецептів Джеймі "Чудеса на одній сковорідці".
Якщо часу на випічку не багато, а в холоднику залежалася плитка білого шоколаду, можна спробувати приготувати "нашвидкуруч" пиріг від британського кухаря Джеймі Олівера.
Йдеться про морквяний смаколик зі збірки рецептів "Чудеса на одній сковорідці", що пропечеться за 12 хвилин. Час його приготування має зайняти не більше, ніж 30 хв часу, з усіма етапами підготовки. Деталі процесу описав Express.
Пиріг згортається в рулет, а потім покривається сумішшю білого шоколаду та вершкового сиру. Таким чином досягається вершковий смак, що комбінується з ноткою лайма або лимона. Для приготування нам знадобиться: неглибока пательня чи деко, блендер/комбайн, а також папір для випічки.
Інгредієнти на морквяний пиріг Джеймі Олівера: 200 г моркви, 180 г легкого вершкового сиру, 100 г борошна вищого ґатунку, 100 г білого шоколаду, 100 г світло-коричневого цукру (плюс дві столові ложки для посипки), 3 штуки великих яєць, три шматочки зацукрованого імбиру, один лайм/лимон, оливкова олія.
Для подачі змастіть бісквіт сиропом зі стеблового імбиру і посипте білим шоколадом, що залишився.
Також зірковий шеф британської кухні відомий ще одним простим пирогом, який за текстурою нагадуватиме бісквіт французів та португальців. Джеймі каже, попри простоту випічки, десерт зачарує тих, хто любить апельсинову та цитрусову нотку. Легкості додає те, що на пиріг треба вже готове листкове тісто - місити його самостійно не треба.