Цей рецепт вражає поєднанням продуктів і тим, який смак у результаті виходить.
Іноді класичні десерти - торти, тістечка тощо - набридають. І це можна зрозуміти. Тому є один рецепт, який зможе вас і здивувати, і порадувати своїм дивовижним смаком.
Це стосується "Холодного морквяного пирога" від Елісон Роман (з її книги Sweet Enough), пише Parade. Що робить його таким особливим? Уся справа в сміливих рішеннях, які прийняла Елісон. По-перше, вона повністю відмовляється від горіхів і родзинок. По-друге, вона додає фініки.
Геніальність цієї ідеї в тому, що фініки, на відміну від родзинок, стають м'якими і зливаються з тістом під час випікання.
Ще одна родзинка рецепта - спеції. Серед них - мелена куркума, яка надає пирогу насиченого золотистого відтінку. І нарешті, як зрозуміло з назви, пиріг подається просто з холодильника, і саме так він розкривається якнайкраще.
Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:
Для торта:
Для начинки:
Приготування починається з того, що вам необхідно розігріти духовку до 175°C, вистелити 23-сантиметрову форму для пирога пергаментом і змастити її олією.
В одній мисці змішайте сухі інгредієнти, в іншій - вологі. Дерев'яною ложкою вмішайте натерту моркву і порізані фініки у вологу суміш, потім вилийте її в сухі інгредієнти.
Додайте розтоплене масло і трохи рослинної олії, акуратно перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин, поки верх не підніметься і не стане золотистим.
Можна їсти просто так, але краще додати легку вершкову глазур із вершкового сиру за рецептом Елісон. Для цього просто змішайте розм'якшений вершковий сир, цукрову пудру і дрібку кошерної солі виделкою.
Раніше УНІАН повідомляв про рецепт ніжної сирної паски "Рафаелло" без випічки. Він дуже простий, а частування виходить ніжним і повітряним. Запам'ятовуйте цей рецепт - адже його зможе "здолати" навіть господиня-початківець.
Крім того, ми розповідали про рецепт, який знала кожна радянська господиня. СРСР славився одвічним дефіцитом усього й усякого, але радянські господині примудрялися готувати навіть "з нічого", а внаслідок таких експериментів з'являлися кулінарні шедеври, які люблять і досі, як і торт "Ведмедик".