Деякі переваги ви відчуєте практично відразу після того, як включите виноград у свій раціон.
Регулярне вживання винограду в їжу може принести користь здоров'ю як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Про це розповіли виданню Parade дієтологи. При цьому деякі переваги стають помітними практично відразу після того, як ви додасте виноград до свого раціону.
"Вживання винограду сприяє підтримці водного балансу, оскільки він здебільшого складається з води і містить електроліти, такі як калій", - каже дієтологиня Мішель Вонг.
Вонг пояснює, що виноград - хороше джерело розчинної клітковини (яка розчиняється у воді, утворюючи гелеподібну речовину, що сповільнює травлення і сприяє росту корисних кишкових бактерій) і нерозчинної клітковини (яка не розчиняється у воді та збільшує об'єм випорожнень). Це, поряд із високим вмістом води у винограді, що сприяє просуванню їжі травною системою, допомагає запобігти здуттю живота і закрепам.
Вонг стверджує, що виноград не викликає різких стрибків цукру в крові завдяки вмісту клітковини. Стабільний рівень цукру в крові допомагає запобігти різким стрибкам рівня енергії та покращує настрій.
Якщо ви продовжите їсти виноград постійно протягом тривалого часу, ви відчуєте ще кілька корисних змін в організмі.
Дієтолог Лі Коттон стверджує, що виноград містить кілька видів флавоноїдів - антиоксидантів, які можуть допомогти запобігти хронічному запаленню. Наукові дослідження показують, що дієта з високим вмістом флавоноїдів пов'язана зі зниженням ризику хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання, дерматити та нейродегенеративні захворювання.
Вонг каже, що одна з причин - це потужні флавоноїди. Як пояснила Коттон, ці флавоноїди допомагають зменшити запалення в організмі, що, своєю чергою, знижує ризик серцево-судинних захворювань.
Коттон каже, що вживання винограду також зміцнює імунітет. Як і цитрусові, виноград також містить вітамін С, який корисний для імунної системи.
Зменшення запалення означає зниження ризику нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і Паркінсона.
"Дослідження засвідчили, що ресвератрол, який міститься у винограді, знижує окислювальний стрес і корисний для здоров'я мозку", - каже Коттон.
Вонг стверджує, що їхня користь для здоров'я практично однакова. Зареєстрована дієтологиня-нутриціологиня Рене Фічек зі свого боку зазначає, що одна з переваг червоного винограду перед зеленим полягає в тому, що він містить більше антиоксиданту ресвератролу, який особливо корисний для здоров'я серця.
Раніше УНІАН розповідав, що станеться з організмом, якщо їсти груші щодня.