
Груші багаті антиоксидантами, такими як вітамін С, харчові волокна та інші рослинні сполуки, які сприяють загальному здоров'ю.
Вони сприяють травленню, нормалізують рівень холестерину і знижують ризик діабету та серцево-судинних захворювань, пише Verywellhealth.
1. Поліпшення травлення
У груші міститься 5,5 г клітковини, що становить 22% від рекомендованої добової норми, рекомендованої експертами в галузі охорони здоров'я.
Харчові волокна критично важливі для поліпшення роботи кишківника і зниження рівня "поганого" холестерину. Вони сприяють збільшенню об'єму випорожнень і захищають від розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.
2. Виведення токсинів
Харчовий склад груш сприяє здоровому випорожненню, що сприяє виведенню токсинів і промиванню травної системи.
Високий вміст води в грушах, а також велика кількість клітковини і фруктози чинять проносну дію на травну систему.
3. Знижує ризик серцево-судинних захворювань
Завдяки антиоксидантам, груші можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Дослідження показало, що певні антиоксиданти в грушах можуть сприяти зменшенню запалення, зниженню жорсткості серцевої тканини.
Кому не можна груші
Однак, фруктоза може спричиняти проблеми з травленням у деяких людей. Зокрема, людям із захворюваннями травної системи часто рекомендують не вживати багато груш. В іншому випадку вони можуть відчувати такі симптоми, як біль у шлунку, гази та здуття.
Інші новини про користь фруктів
Раніше повідомлялося, що яблука багаті на клітковину і рослинні сполуки, які можуть підтримувати здоровий артеріальний тиск. Зокрема, дослідження виявило, що вживання одного середнього яблука на день пов'язане з помірним поліпшенням артеріального тиску і не тільки.