Шеф-кухар Британії поєднав гостроту спецій та солодкість груші у смачному торті.
Листопад - романтичний період осені, коли хочеться обгорнутися ковдрою та спостерігати за красою природи із чашкою чаю. Але там, де є гаряче горня, не зайвими будуть і солодощі. Пропонуємо новий рецепт торта від знаменитого британського шеф-кухаря Джеймі Олівера, який підійде "на солоденьке" на осінь чи зиму.
Надзвичайний мікс пирога - гострота імбиру, солодкість груші та ніжний присмак мигдалю захопить серця найвибагливіших гурманів. Ця випічка розрахована на 16 осіб. Попри вишуканість назви: "імбирно-грушево-мигдальний торт" - Джеймі запевняє, що готувати його надзвичайно просто. Детальний рецепт опублікувало видання Express.
Ще одна особливість цієї випічки в тому, що вона не містить глютену. Замість борошна за основу для тіста Джеймі бере мелений мигдаль. Тому цю страву можна назвати навіть святковою.
Для коржа нам знадобиться:
Для приготування карамелізованих груш беремо:
Якщо захопили все необхідне, розпочинаємо приготування нашої осінньої насолоди. Процес займе кілька етапів: окремо робимо коржик і готуємо груші.
Тим часом займаємося формою та коржем. Беремо 25-сантиметрову форму (якщо у вас більша, доведеться взяти на око трохи більше інгредієнтів), застеляємо її дно кулінарним папером.
Далі ріжемо нашу проварену грушу на скибочки та викладаємо її на теплу карамель. Розігріваємо духовку до 180ºC.
Виливаємо тісто на груші у форму. Ставимо у духовку на 30-35 хвилин (температура 180 градусів). Чекаємо, поки пиріг стане твердим на дотик. Можна перевірити його готовність, протикаючи зубочисткою. Коли наш десерт пропікся, обережно дістаємо випічку і даємо охолонути у формі.
Потім перевертаємо форму догори дном, виймаємо десерт. Все - фірмовий імбирно-грушево-мигдальний торт від Джеймі Олівера готовий. Залишилось оцінити смак та поділитися шматочком з близькими.
Раніше "бог" британської кулінарії поділився ще одним секретом - як приготувати курку зі смачною скоринкою, щоб м'ясо тануло у роті. Джеймі Олівер запропонував рецепт страви на 4 осіб із запашними травами та лимоном. Головне, запастися куркою десь на 1,6 кг, а далі кулінар вас вразить легкістю рецепта. Як приготувати курку, щоб ваші домашні об'їлися - читай в матеріалі.