Як приготувати персиковий пиріг за рецептом Марти Стюарт: кулінар розкрила всі секрети

Цей пиріг стане улюбленим літнім смаколиком.

Літо є найкращою порою рокою для приготування персикового пирога. Тому відома кулінарка Марта Стюарт поділилася своїм рецептом цього десерту, який стане чудовим смаколиком до будь-якої події.

Інгредієнти:

  • 5 персиків;
  • 300 г цукру;
  • ¼ чашки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 столова ложка свіжого лимонного соку;
  • ¼ чайної ложки меленого імбиру;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 2 столові ложки несолоного масла, нарізаного невеликими шматочками;
  • борошно для присипання;
  • охолоджене тісто Пате Брізе;
  • 1 великий яєчний жовток для змащування яйцем;
  • 1 столова ложка жирних вершків для змащування яйцем;
  • дрібний цукор для посипання.

Спосіб приготування

У великій мисці змішайте персики, цукор, кукурудзяний крохмаль, лимонний сік, імбир та сіль. 

Далі розкачайте тісто та викладіть на дно форми. До тіста додайте начинку з персиків, посипте вершковим маслом. Решту тіста покладіть наверх начинки. 

За допомогою кухонних ножиць обріжте залишки тіста, після чого загніть його під себе, аби утворився товстий, міцний край. 

"Великим і вказівним пальцями однієї руки обережно притисніть тісто до вказівного пальця іншої руки. Продовжуйте по всьому периметру пирога. За допомогою ножа для чищення овочів зробіть кілька отворів у верхньому коржі. Поставте пиріг в холодильник на 20 хвилин", - радять у матеріалі.

Розігрійте духовку до 200 °C. Покладіть охолоджений пиріг на деко, застелене пергаментним папером. 

Далі збийте яєчний жовток та вершки в маленькій мисці, змастіть верхню скоринку, посипте цукровою пудрою.

Поставте пиріг в духовку та випікайте 10 хвилин, після цього зменшіть температуру до 180 °C. Продовжуйте випікати, поки нижня та верхня скоринки не стануть золотистими, приблизно 50-80 хвилин.

Після цього перекладіть пиріг на решітку, дайте йому охолонути принаймні 4 години або до наступного ранку. 

Як зберігати персиковий пиріг

Якщо ви зберігаєте пиріг вночі, то накрийте його фольгою та не ставте в холодильник, адже це зробить скоринку вологою. 

"Залишки персикового пирога можна зберігати при кімнатній температурі, накривши фольгою, до 2 днів або в холодильнику до 4 днів. Для більш тривалого зберігання пиріг потрібно дуже щільно загорнути в поліетилен, потім накрити шаром фольги і заморозити на строк до 3 місяців", - пояснили у публікації.

Інші смачні рецепти

Раніше стало відомо, як легко приготувати морозиво вдома. Такий десерт готували ще у 1949 році, і називається він "Морозиво бідняка", для якого не знадобиться багато продуктів.

Також у мережі розповіли, як приготувати оладки з кабачків без зайвої мороки. Для їхнього приготування потрібно лише чотири основні інгредієнти (окрім олії для смаження). 

Вас також можуть зацікавити новини: