
Американський актор і кулінар Стенлі Туччі поділився своїм простим рецептом оладок із кабачків, який передала йому бабуся, пише Allrecipes.
Багато рецептів кабачкових оладок потребують трудомісткого процесу багаторазового віджимання тертих овочів. Дуже часто після цього кабачки залишаються все ще не достатньо сухі, що може значно вплинути на кінцевий результат.
Туччі ж використовує інший підхід. Він пропонує помістити терті кабачки у друшляк на 30 хвилин, щоб з них стекла зайва рідина. Тоді потрібно лише кілька разів натиснути на кабачки, завдяки чому вийдуть залишки води. Цього буде достатньо, щоб готувати оладки за рецептом Туччі.
Ще одна особливість цієї пікантної страви в тому, що для її приготування потрібно лише чотири основні інгредієнти (окрім олії для смаження, звісно).
Інгредієнти для оладок
• 2 середні кабачки
• 2 чайні ложки солі
• 1 яйце
• 1/4 склянки дрібно натертого сиру Пекоріно Романо
• 5 столових ложок борошна
• 1/4 склянки оливкової олії для смаження
Як приготувати
• Натріть кабачки на тертці, змішайте їх із сіллю і перекладіть у друшляк над мискою. Залиште на 30 хвилин, щоб стекла рідина.
• Відіжміть залишки води з кабачків і перекладіть їх у миску. Додайте яйце, сир та 3 столові ложки борошна. Перемішайте виделкою.
• Розігрійте олію на середньо-сильному вогні на антипригарній сковороді. Коли вона нагріється, викладайте столовою ложкою тісто з кабачків, обережно розплющуючи кожен оладок лопаткою. Смажте до золотисто-коричневого кольору - приблизно 3 хвилини з кожного боку.
• Перекладіть оладки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб охолонули.
Раніше УНІАН розповідав, як смачно приготувати кабачки із сиром та медом у духовці. Для цього нарізаний кабачок запікають, потім посипають його сиром, який розплавляють до золотистого кольору. А крапля гарячого меду додає особливої нотки, ідеально збалансовуючи насичений смак сиру та м’який смак кабачка.